maanantai 7. toukokuuta 2012

kierrätysjuttuja.

Käsi ylös kenellä on jokakeväinen pääsykoestressi! Itselläni moinen nimittäin puskee nyt niin ankarasti päälle, että tekisi mieli vetäistä kunnon itkupotkuraivarit ja muutamaan kertaan sen olen jo tehnytkin. Motivaatio treenaamiseen on täysin nollassa ja mietin vaan, että miksi ihmisen täytyy joka vuosi tehdä itselleen näin? Ja ennenkaikkea: onko olemassa jotain ahkeruus- ja itsetunnonkohotuspillereitä joita voisi popsia yliannostuksen aina toukokuussa.
Tänään(kin) olen vältellyt lahjakkaasti velvollisuuksiani vaikka deadline kolkuttaa jo ovelle. On siis erityisen hyvä hetki päivittää vähän blogia. 

Sunnuntaina käytiin H:n kanssa Kaapelitehtaan kierrätystapahtumassa. Luin Kierrätystehtaasta sattumalta lehdestä ja ilmaistapahtuma, jonne sai viedä omat romunsa toisten löydettäviksi kuullosti oikein mainiolta sunnuntaiohjelmalta. 

Päälleni puin tapahtuman hengessä itse vuosia sitten tyynyliinasta ompelemani hameen.

Kaapelitehtaalta löytyi siis ilmaistorin lisäksi myös maksullinen puoli, jossa myytiin käsintehtyä sälää laidasta laitaan sekä erilaisia työpajoja, joissa pystyi pientä maksua vastaan askartelemaan itselleen kaikennäköistä aina linnunpöntöistä mosaiikkitauluihin. 


Oltiin liikkeellä vasta tapahtuman viimeisinä tunteina, joten "ota ja jätä" -puoli oli jo tyhjennetty parhaista aarteistaan, mutta muutaman jutun onnistuin silti nappaamaan.

Ilmaistorille oli tosiaan tuotu vaikka minkälaista tavaraa, mm. Pitkäsen Jaakon historian vihko. Se nyt ei kuitenkaan päässyt laukkuuni vaikka sen sivuja koristaneet piirrokset olivatkin hienoja.

 Ilmaistorin jälkeen siirryttiin ihmettelemään myytäviä tavaroita. Siellä olisi kyllä ollut vaikka mitä ihanaa kotiin kuskattavaa, mutta hinnat olivat kuitenkin liian korkeat siihen nähden, että useita juttuja pystyisin toteuttamaan itsekin.


Mitäpä sieltä sitten tarttui mukaan? Ilmaistorilta löysin pinon seiskatuumaisia älppäreitä, mm. Elvistä, Marilyn Monroeta, Glenn Milleriä, Chuck Berryä, Cliff Richardia, Jerry Lee Lewisiä, Bill Haleyä ja muutamaa muuta. Ostostelupuolelta ostin bambuisen tiskirätin. 

Toinen ilmaistorilla tekemäni löytö oli vanhat Barbielehdet, jotka aiheuttivat sellaisen nostalgiaryöpyn, että ne oli pakko napata mukaan. Taisivat olla peräti juuri niiltä vuosilta jolloin lehti oli saatava aina kauppareissulta mukaan.

Katsokaa nyt näitä! Mahtavia viiksekkäitä Kenejä ja erityisen hienoa, että lehden kuvituksena on käytetty valokuvia eikä piirroksia. 


Sellaista tälläkertaa. Vaikka keväässä ottaa pannuun nämä stressaavat pääsykoerumbat niin se puolestaan on hienoa, että tähän aikaan vuodesta kaikki kirpputorit ja muut aarreaitat kukoistavat. Kai olette kuulleet jo Siivouspäivästä?

4 kommenttia:

Laurainka kirjoitti...

EIIIIH! Haluun noi barbie -lehdet. Niitä ei ikinä löydä kirpputorilta!!! en kestä. D--;; Saanko ne kun oot lukenu? ==-DD Mäkään en jaksaisi pääsykoerumbaa. Nyt mulla on kuitenkin itsevarmuutta enemmän kuin koskaan, joten eiköhön hoideta hoideta nää hommat pois alta! (sä kans!) Mihin muuten haet...?

LauraL kirjoitti...

Ihana symppis toi historian vihko.

Ja noi Barbie-lehdet, oi että, varmaan iteltä saattais jostain kätköistä vastaavia löytyä.

Olis noi seiskatuumaset kelvannu tännekin :)

Tsemppiä luku-urakkaan!

Maukku kirjoitti...

Aihhhha aihhhh barbie-lehdet! Miullaki oli noita, mut vaan venäjäks. Ne oli siisteimpiä ja niissä tuli joskus tarrojakin mukana, jotka löytyy vieläki miun lapsuudenkodista, peiliin liimattuina....

Allu. kirjoitti...

Laurainka: Haha, voit saada noista yhen jos oot oikein kiltti. :D
Mulla taas oli itsevarmuutta tällä kertaa vähemmän kuin koskaan ja isompi stressiahdistus kuin ikinä, mutta tämän päivän pääsykokeissa se tuntui kääntyvän voitoksi kun itse koetilanteessa olin kerrankin ihan viilipytty. (: Mulla on menossa jokavuotinen teatterikouluihin hakeminen, eli tällä kertaa Teak, Lahden amkin musiikkiteatterilinja ja siirtohakuna koitan vaihtaa itteni Turusta Metropolian teatteri-ilmaisun ohjaajalinjalle. Sinänsä ei siis hätää, koska mulla on jo koulupaikka. Mitäs sulla on edessä?

LauraL: Niin olikin. Mainiota että joku on ajatellut, että joku vois haluta sen itselleen. :D Barbielehdet on kyllä siistejä, olin jo unohtanut ne. Kiitos tsempeistä, vaikka luettavaa mulla ei onneksi oikeastaan ole. Kaikkea muuta opeteltavaa kyllä senkin edestä. (:

Maukku: Niinpä!! Yhtäkkiä tuli hyvinkin kirkkaasti mieleen ne vuodet jolloin Barbielehden ostaminen oli maailman siistein juttu. Tarroja en muista noista, mutta kaikkia tiaroita ja muita kylläkin.