sunnuntai 22. tammikuuta 2012

kotiopettajattaren helpot lettikampaukset.


Muutama päivä sitten näytin kotiopettajattarelta. Muistan hämärästi kuinka yksi ala-asteeni opettajista käytti aina pitkää kellohametta, joka oli kurottu vyöllä korkealle kauluspaidan päälle. Silloin tuollainen pukeutumistyyli oli mielestäni naurettavan tätimäistä. Toista mieltä olisin varmaankin nyt jos näkisin kyseisen opettajan liehuvassa, oliivinvihreässä kellohameessaan. 

Pyörittelin hiuksiani ja keksin todella helpon tavan tehdä lettikampaus tai oikeastaan muutamakin sellainen. Koska lettikampaukset tuntuvat olevan kovasti googletuksen alaisina niin ajattelin jakaa kanssanne tutoriaalin aiheesta. Toivottavasti kuvasarjasta ymmärtää mistä on kyse.

 1. Harjaa hiukset, tee keskijakaus, ota toiselta puolelta kolme osiota ja ala letittää niin että otat yläreunasta aina lisää hiuksia mukaan.

 2. Kuljeta lettiä kaarevasti kohti niskaa ja niskaan päästyäsi vaihda kädet toiselle puolelle edelleen letittäen. Varo ettei toisen puolen hiuksia pääse mukaan lettiin. Sulje letti tilapäisesti hiuslenksulla.

 3. Halutessasi vain puolikkaan lettikampauksen, voit poistaa hiuslenkin ja kiinnittää letin pään pinneillä lähelle jakausta. Kampaus numero 1 on valmis! Tästä voi tehdä myös "lettikruunu"-variaation tekemällä niskaan kaksi lettiä ja nostamalla ne jakauksen luo samalla tavalla kuin ylläolevassa kuvassa on tehty vain toiselle puolelle.

4. Jos taas haluat jatkaa lettikampauksen loppuun, älä nosta vielä tekemääsi lettiä pinnillä ylös, vaan tee toinen samanmoinen toiselle puolelle. Huomaa, että parhaimman lopputuloksen saavuttaaksesi lettien kuuluisi mennä automaattisesti niskasta ristiin.

 5. Nosta letit ylös ja kiinnitä pinneillä jakauksen viereen. Letin tupsupään voi kääntää kaksinkerroin tai pujotella alemman letin joukkoon, jotta lopputuloksesta tulee siistimpi. Sitten vaan lakkaa ja tarvittaessa pinnejä ja kampaus on valmis. 

Hiuksia voi tietysti tupeerata/tuuheuttaa ennen kampauksen valmistamista jotta lopputuloksesta tulee paksumpi ja huolettomampi. Noihin kotiopettajatarkuviin olen löysännyt lettikampausta sen verran, että se putoaa alemmas ja sellainen versio sopii itselleni omasta mielestäni paremmin. Tuolla letitystyylillä on helppo soveltaa hyvin paljon erilaisia lettikampauksia, joten eikun harjoittelemaan! Ja kun hiukset ovat letittäessä vähän kosteat tai tököttiä täynnä niin lettejä availlessa saa kivat surffikiharat kaupanpäälle. Kertokaahan jos testailette tätä, että miten sujui. (:

3 kommenttia:

julia kirjoitti...

voi että ku oot söpö :) tai jos noin voi nyt sanoo! mut noi vaatteet ja toi kampaus, ihana :)

http://juliaeatstheworld.blogspot.com

Anonyymi kirjoitti...

Onpa söpö tyttö <3

Allu. kirjoitti...

Kiitos paljon molemmille! (: <3