maanantai 13. helmikuuta 2012

Egypti osa 1.

Noniin, olisi niiden matkakuvien vuoro. Kuvia tuli taas otettua niin paljon, että laitan näitä tänne kahdessa osassa. Tässä ensimmäisessä järkkärillä napsitut otokset ja jälkimmäisessä sitten vedenkestävän kameran filmille tallentuneet. 
Pidemmittä puheitta, suurensuuri kuvatulva, olkaapa hyvät:Pahoittelut sille, jonka kone jumittui näitä lataillessa. Nyt on myös kai jo turvallista hihkua seuraavasta matkasta, nimittäin taas olisi työmatkaa tiedossa. Lähden ensi kuussa työkeikalle Japaniin ja lisäksi sattui niin onnellisesti, että matkakumppanikseni lähtee mainio työtoverini P. Kyllä nyt onni lykästää allekirjoittanutta näiden työasioiden suhteen, ei auta kuin olla hurjan kiitollinen.

2 kommenttia:

volyym kirjoitti...

Heijes! Oon käyny hirveeesti blogejä läpi etsien Egyptistä juttuja, enkä muistanu että myös omalla lukulistalla on sielä vasta käyneitä! Oon lähössä nimittäin ens kuussa sinne. Missä päin Egyptiä olitte? Onko jotain vinkkejä muuten? :)

Allu. kirjoitti...

Moikka (:
Oltiin Sharm El Sheikissä ja Mexicana hotellissa. Suurin osa ajasta löhöttiin vaan rannoilla, joten mitään kovin kummoisia aktiviteettivinkkejä en ehkä osaa kertoa, mutta kannattaa ehdottomasti varata semmonen päiväretki snorklaamaan. Niitä tuputetaan siellä kovasti kaikkialla, joten kannattaa kattoa tarkkaan keneltä ostaa. Hotellin omien rantojen myyjät on varmaan niitä luotettavimpia, mutta ne myös pyytää korkeempaa hintaa. Me maksettiin snorklausretkestä muistaakseni reilut 40€ kahdelta hengeltä ja siihen kuului siis laivamatka koralliriutoille ja ruuat laivassa.
Itselleni oli alkuun pieni kulttuurishokki kun egyptissä oli niin kova tyrkytys kaikkialla. Mihinkään ei pääse ilman että joku tulee kauppaamaan jotain tai yrittää kutsua kauppaansa "kirjoittamaan suomea" tai juomaan teetä. Edes hotellilla tai rannalla ei saanut olla täysin rauhassa. Siihen kyllä tottui loppumatkasta ja oppi tapoja sanoa kohteliaasti ei kiitos (esim. "meillä on allasbileet hotellilla, täytyy ehtiä sinne" :D). Myös huijaamiseen kannattaa varautua ja tinkiminen on ihan must. Esim. takseista sopiva hinta on 15-20 puntaa.
Egyptiläiset on tosi ystävällistä väkeä ja muistaa kasvot hyvin. Siellä arvostetaan huumorintajua, hymyilemistä ja lupauksien pitämistä. Naisena saa kunnon itsetunnonkohotuksen kun kaikkialla huudellaan kehuja.
Omasta mielestäni parasta antia oli egyptin kirkkaat vedet, paikallinen ruoka ja ystävälliset ihmiset (heti sen jälkeen kun pakollisista kauppaamisista on päästy). Kannattaa hankkia heti kunnon rusketus, koska mitä vaaleampi olet, sitä enemmän vilisee kaupustelijoita. :D

Niin joo ja egyptissähän saa herkästi vatsataudin, joten kannattaa varata savetteja mukaan ja pyyhkiä niihin käsiä joka välissä. Me säästyttiin sillä keinolla molemmat ilman vatsatautia. Sellaisen kun saa niin kuulemma vaan paikalliset lääkkeet auttaa, mutta niillä se meneekin sitten hetkessä ohi.

Toivottavasti tästä oli nyt jotain apua. Kysy jos tulee jotain mieleen vielä. (: Mihin päin oot itse menossa?