keskiviikko 15. helmikuuta 2012

ystävänpäivä.

Heräsin tänään siihen kun H ilmoitti, että "nuku vaan vielä, mä teen sulle aamupalaa". Hetkeä myöhemmin sain mussuttaa pekonia ja kananmunia, jälkiruuaksi vaaleanpunainen kakkupala. Aamutoimien jälkeen lähdettiin suuntaamaan ystävänpäiväseikkailulle, jonka kohteesta minulla ei ollut harmainta aavistustakaan. H oli luvannut järjestää minulle yllätysretken eivätkä arvaukseni osuneet ollenkaan nappiin. 
Kunnes jäätiin pois ratikasta ja hoksasin vihdoin oikein, talvipuutarha!  Sitä on tullut ihmeteltyä ohikulkumatkoilla, mutta koskaan en ole päässyt sisälle asti.

Voi miten upea vanha rakennus ja hieno kontrasti lumisen ulkoilman ja viidakkomaisen puutarhan välillä. En ihmettele yhtään miksi niin monet ihmiset menevät hakemaan tuolta inspiraatiota. 
Enemmän kuin itse kasveja fiilistelin kyllä kaikenikäisiä ihmisiä, jotka olivat saapuneet paikanpäälle piirtämään ja maalailemaan. Olisin halunnut salakuvata heidät kaikki, mutta uskalsin napata kuvan vain ylläolevasta naisesta, jonka upea taiteilijatyyli löi minut ällikällä. Arvostan ja taidanpa tietää miten minä kulutan kaikki eläkepäiväni. 


Oma "tyylillinen panostukseni" liittyi myös palloihin ja päätin  verhoutua punaiseen vuoden imelimmän päivän kunniaksi. Tuo mekko oikein huutaa ystävänpäivää sydänkoloineen ja tunnetusti olen teemapukeutumisen suurin ystävä.
Talvipuutarhan jälkeen käytiin vielä Taikilla kahvilla ja samalla mukaan tarttui uusi pöytä, jonka esittelen kun pieni käynnissä oleva sisustusprojekti tulee valmiiksi. 
H:n lähdettyä kouluun jatkoin matkaani tovereiden M ja P kanssa roadtripille Ikeaan.  
Itselleni ei tarttunut tälläkertaa mitään mukaan, mikäli erinäisiä "kotoisia oleskelukuvia" ei lasketa. Pääsin vihdoin toteuttamaan haaveeni lapsellisesta Ikealeikkimisestä. "I don't know how to tell you this, but... there's a Chinese family in our bathroom."

Illalla tehtiin vielä H:n kanssa Egyptitunnelmissa ruokaa ja katseltiin elokuvaa. Varsin mainio ystävyyden päivä. Mitenkäs teillä?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"I don't know how to tell you this, but... there's a Chinese family in our bathroom"

Kikakika, tuli sama laini mieleen. Erittäin suosikki.

Ja talvipuutarha! Mahtista! Kuuluu samaan sarjaan kuin Suomenlinna ja erinnäiset muut Helsingin nähtävyydet: En oo käynyt, mut oon kuullut.

Turku-terkkuja*

Hanna ja Anni kirjoitti...

oi vitsii, sait sieltä paljon ihanempia kuvia otettua! ja mitä herkkukakkua :---)

Allu. kirjoitti...

Anja: teijän täytyy tehdä se Helsinkiretki nyt kun toveri K on täällä kanssa! Sit kolutaan läpi kaikki talvipuutarhat ja kumppanit. (:

Hanna: no mä just meinasin kommentoida, että sä sait paljon kivempia kuvia niistä kaloista siellä!

aba kirjoitti...

Hetkinen, miksi ihana Maria on tuolla kuvissa?? Pieni maailma.

Allu. kirjoitti...

Koska ihana Maria ompi mun hyvä ystävä ja työkaveri. (:
Stalkkasin sun blogista myös joskus muitakin yhteisiä tuttuja, esim. Jaakon, joka oli joskus mun kanssa samassa kesäteatteriprokkiksessa.
Pieni maailma on kyllä, mutta niinhän sitä sanotaan, että kaikki ihmiset linkittyy toisiinsa kuuden ihmisen tai kymmenen puhelinsoiton kautta. :D Hullua!