tiistai 28. toukokuuta 2013

matkimispäivä!


Hahaa! On aika uuden postausteeman!
Disneypäivän kehittelin noin vuosi sitten, koska rakastan teemapukeutumista ja halusin pukeutua salaisesti teeman mukaan myös arkena. Nyt sitten keksin mielestäni aivan huikean uuden teeman, jota tulette näkemään täällä blogissa silloin tällöin. Tästä teemasta erikoisen tekee se, että yritän samalla haastaa muita bloggaajia tarttumaan mukaan pukuleikkiin ja ehkäpä samalla jakamaan eteenpäin tietoutta erilaisista blogeista. Arvoisat lukijat, tänään on matkimispäivä!Matkimispäivän ideana on valita yksi bloggaaja, jonka tyyliä koittaa parhaansa mukaan kopioida itselleen omasta kaapista löytyvillä vaatteilla ja asusteilla. Aikaansaatu asu ikuistetaan omaan blogiin ja inspiraationa toimineelle bloggaajalle ilmoitetaan, että hän on jäänyt matkijan uhriksi. Halutessaan matkittu bloggaaja voi pistää "pahan kiertämään" ja matkia jotain toista bloggaajaa.
Mikä järki tässä sitten on? Toisten tyyliä jäljittämällä voi löytää omaan pukeutumiseensa uusia näkökulmia. Samalla oppii myös omasta tyylistään, mikä erottaa minut muista? Mitkä vaatteet sopivat minulle ja mitkä eivät sitten millään? Joku myös saattaa löytää itselleen uutta, samankaltaista blogiluettavaa ja hyvät blogit saavat positiivista mainosta. Itse vaan yksinkertaisesti pidän aivan vimmatusti tällaisista pukuleikeistä.

Koko idea juolahti mieleeni bongattuani jatkuvasti muutamista blogeista samoja vaatteita mitä itselläni on. Ajattelin, että olisi hauskaa pukeutua asukaksosiksi kyseisen bloggaajan kanssa. Siitä se ajatus sitten lähti! Ensimmäisenä matkimiskohteena saa kunnian toimia Daydreams, Dresses and Desserts -blogin Janita, koska hänen blogistaan olen viimeksi bongannut vaatekaksosia omieni kanssa. 


Asu numero 1:
Vaatekaapistani löytyy sama paisley-kuvioinen mekko sekä sama nahkatakki kuin DDD:n Janitalla. Samanlaiset kengät lainasin kuvaa varten kämppikseni kokoelmista. Olisin halunnut lisätä asuun vielä valkoiset sukkahousut, mutta nuo harmaakuvioiset olivat lähin mitä kaapistani löysin. 


Asu numero 2:
Saman farkkupaidan näin blogissa myös solmittuna. Janita näyttäisi suosivan usein ruskeansävyisiä vaatteita, joten puin päälleni ruskean hameen ja heitin olalle konjakkisen laukun. 


Yhteenveto: tämä oli mielestäni suhteellisen helppo pukeutumishaaste. Nämä asut olisivat voineet päätyä päälleni ihan matkimattakin, sen verran liippaa läheltä omaa tyyliäni. Huomaa kuitenkin, että erilainen ruumiinrakenne vaikuttaa heti myös siihen miltä asu näyttää päällä. 

Noin. Ensimmäinen Matkimispäivä on päätynyt internetin syleilyyn ja haaste heitetty ilmoille. Toivon, että mahdollisimman moni tarttuisi matkimishaasteeseen ja samalla toivon myös ettei kukaan matkittu loukkaannu tyylinsä kopioimisesta. Tarkoituksena on siis ylistää hienoja tyylejä tai osoittaa kuinka vaikeaa uniikin tyylin kehitteleminen voikaan olla. Muutamia tulevia matkimisuhreja minulla on jo mielessä, mutta saa ehdottaa jos mieleen juolahtaa joku hyvä. Lupaan tarttua kaikkiin ehdotuksiin, vaikka vaatekaapistani ei löytyisi yhtään mitään sinnepäinkään. Tätä tekstiä saa myös kopioida ja matkimispäivän banneria käyttää mikäli tahtoo levittää haastetta eteenpäin. Tekstin/kuvan/haasteen yhteyteen toivoisin kuitenkin maininnan minusta, idean kehittelijä kun olen.
Ja nyt, eikun matkimaan!


5 kommenttia:

salla kirjoitti...

huippu idea! voisin ite toteuttaa tän seuraavana vapaapäivänä kun on aikaa tutkia vaatekaapin sisältöä :)

palaisin kyllä halusta nähdä että miten teikäläinen matkisi allekirjoittanutta. haha :D

Allu. kirjoitti...

Jes, hyvä! :D Challenge accepted: mä matkin sua niin matki sä mua!

salla kirjoitti...

challenge accepted! :D

Anonyymi kirjoitti...

Ensinnäkin ihan superhyvä idea! Ja kiitos ältsisti kunniasta olla eka matkittava, ihan on kyllä asut kuin mun vaatekaapista :D

Allu. kirjoitti...

Jes, kiitos! (: Koko idea lähti oikeestaan siitä kun huomasin sulla samanlaisen nahkatakin ja muistin, että meillä on sama mekkokin. Eli kiitos inspiroimisesta! :D