lauantai 17. joulukuuta 2011

team Zissou.Heräsin pari päivää sitten siihen faktaan, että joulu tosiaan kolkuttelee jo aivan ovella. Ehkä tuo lumenpuute vaikuttaa asiaan, mutta olin vielä hetki sitten täysin siinä uskossa, että tässä on vielä monta viikkoa aikaa hankkia esimerkiksi joululahjat. Todellisuuden selvitessä suuntasin siis pikimmiten tuonne keskustan jouluruuhkiin harhailemaan. Samalla tuli toki istuskeltua muutama tunti vakiokahvilassa hyvässä seurassa. Tuossa LaTorrefazionessa on vaan se ikävä puoli, ettei mikään muu kahvi maistu enää oikealta niiden kupposten jälkeen. 

Sellaista siis eilen. Tänään olenkin sitten ollut ihan toisissa tunnelmissa. Aamupäivällä olin vuoden viimeisellä työkeikalla ja pääsin vahvistamaan joulutunnelmaa lapsilauman kanssa. Lapsista joulun odotuksen aistii kyllä parhaiten kun muutama oli tullut paikalle oikein tonttulakit päässä ja jokaikinen nosti innosta hihkuen kätensä pystyyn kun kyselin joululahjoista ja piparkakuista.
Työmatkalle ja taukotiloihin päälleni eksyi asu, joka voisi olla suoraan meribiologi Jacques Costeaun vaatekaapista tai vaihtoehtoisesti Life Aquatic with Steve Zissou -elokuvan hahmolla yllä. Jälkimmäinen kuuluu muuten suosikkielokuviini ja suosittelenkin sitä kaikille erikoisempien elokuvien ystäville. Niinkuin Wes Anderssonin elokuvia ylipäätänsäkin. Jacques Costeau ja Steve Zissou ykkösmiehineen. (kuvat: Google)


Steve Zissou -maatuskan olen maalannut itse ja sen esikuva näkyykin tuossa ylemmässä kuvassa. Loput Team Zissou -maatuskoistani löytyy taannoisesta kotiesittelystäni.

Kokeilin myös tylsyyksissäni monessa blogissa vinkattua sanomalehtikikkaa kynsiini, vaikka tunnetusti en ole kovinkaan "kynsi-ihmisiä". Kynteni ovat olleet lähiaikoina huonommassa kunnossa kuin koskaan, joten entisenä kynsien pureskelijana olen koittanut nyt pitää ne lakoissaan ettei houkutus niiden narskutteluun käy liian suureksi. Nyt sormenpäitäni koristaa siis mm. seuraavat sanat: elokuvien, kuninkaan, lastenkirja, näyttelijä, teatteri, karhupuisto, kallio, rakkaus.

4 kommenttia:

annapirita kirjoitti...

Ai mites nuo kynnet saa aikaseks?

Allu. kirjoitti...

Silleen että uittaa sanomalehtipaloja desinfiointiaineessa ja "leimaa" sillä sitten ton tekstikuvion kynteen. Pohjalle kannattaa laittaa ensin joku vaalea kynsilakka ja päälle väritön että tekstit pysyy.

Anonyymi kirjoitti...

Hienot housut! Mistä ostit?

Allu. kirjoitti...

Zarasta joskus kesällä!